SOS braderie en kerstmarkt - oproepinfo

Het lokaal bestuur kreeg enige tijd geleden van Unizo de melding dat zij de braderie en de kerstmarkt niet meer kunnen organiseren wegens enerzijds tijdsgebrek en anderzijds te weinig vrijwilligers die mee hun schouders onder dit project willen zetten.

Het lokaal bestuur is ervan overtuigd dat de braderie en de kerstmarkt belangrijke evenementen zijn voor de sociale samenhorigheid en samenwerking, maar we kunnen voor 2020 de organisatie hiervan spijtig genoeg niet op ons nemen. De melding dat dit niet kon doorgaan kwam te laat binnen en de agenda van de gemeentelijke diensten was intussen volledig volgeboekt. In de toekomst willen wij hier onze verantwoordelijk zeker opnemen, maar niet zonder eerst bij jullie te informeren naar wat de braderie en kerstmarkt voor jullie betekenen of kunnen betekenen.  

Op het moment dat de braderie en de kerstmarkt een gemeentelijke organisatie wordt, kan het concept uiteraard veranderen. Het college van burgemeester en schepenen spelen met de idee om jaarlijks bv. één groot kermisweekend te organiseren in september dat de huidige braderie, kermis en “feest voor iedereen” doet samenvallen.

Als burger, handelaar of als vereniging hebben jullie in dit opzicht misschien concrete tips en/of ideeën? Neem deel aan dit participatiemoment en denk mee na over de organisatie van de perfecte braderie en/of kerstmarkt.